Wäsby Kendoförening
Wäsby Kendoförenings informationskanal

Storskräll för Wäsby Kendo i Etsuko och Sugo Cup

Posted by wpadmin
On February 7th, 2007 at 16:02

Permalink | Trackback | Links In |

No Comments |
Posted in Nyheter, Tävling

I helgen hölls Sugo- och den nystartade Etsuko Cup i Malmö. Tävlingen anordnas till minne av Etsuko Lindberg, en av svensk kendos pionjärer, som gick bort i slutet av 2005.

Sju personer åkte ner till Malmö för att tävla för Wäsby och det blev storskräll. På juniorsidan tog Alexander Hamilton hem guldet och Masaro Komaki vann brons efter att ha kämpat väl mot kendokas från både Danmark och Polen. I Etsuko Cup tog Michiko Komaki guld efter att ha kört mot polacker i kvarts-, semi- och slutligen finalmatchen.

- Jag hann aldrig riktigt återhämta mig fysikt från de två föregående matcherna innan finalen. Men jag var mentalt inställd på att vinna, säger Michiko.

Finalmatchen var en riktig rysare då polskan var nära att ta ippon ett antal gånger i Encho innan Michiko slutligen vann. Till skillnad från förra årets Sugo Cup satsade polackerna hårt i årets tävling, då de tog silver i A-klassen och ytterliggare några medaljer i Etsuko Cup.

- De kvinnliga kendokas från Polen verkar köra en helt annan kendostil än de svenska. De kör tuffare och hårdare fysiskt, säger Michiko.

Resterande personer från klubben såsom Nelson Cartagena, Alexander Wrangsjö, Henrik Johansson och Göran Gutierrez-Aranda tog sig ur sina pooler i A-klassen. Henrik Johansson lyckades även gradera sig till tredje Dan. Ett stort grattis till honom och övriga klubben för en storartad insats!

Fartfylld attack!De tre guldmedaljörerna i tävlingarna.Medaljörerna!Deltagare i Etsuko CupAlla de sju kendokas från Wäsby Kendoförening som åkte till Etsuko och Sugo Cup 2007.

Comments are closed.