Wäsby Kendoförening
Wäsby Kendoförenings informationskanal

Storslam för Wäsby på Sugo/Estuko Cup

Posted by Henrik Johansson
On February 2nd, 2009 at 23:02

Permalink | Trackback | Links In |

No Comments |
Posted in Allmänt

sugoUnder helgen gick den kombinerade Sugo/Etsuko cup i Malmö av stapeln. Ett 80-tal deltagare från ett flertal länder fanns representerade.

Teddy ”Grizly boy” Ahlén kammade hem Wäsbys första medalj genom att ta silver i juniorklassen i final mot Linus Svennberg från IK södra. Teddy visade därmed att Wäsby fått ytterligare en junior som kommer vara med och slåss om guldmedaljer många år framöver.

I Etsuko cup gjorde Wäsby och Kendosveriges dominant på damsidan, Michiko ”Michilen” Komaki, processen kort med motståndet och tog hem guldet i final mot Kristin Person från Malmö.

I Sugo cups A klass visade Henrik ”Hank the Tank” Johansson varför han är kapten i Landslaget. Efter en serie hårda matcher besegrade han Malmös Terje Andersen i finalen och säkrade Wäsbys tredje medalj för helgen.

Det var dock inte slut med detta. För första gången någonsin arrangerades en klass med tremannalag på söndagen. Med förstärkning från vår exil-Wäsbyit ”Tyranosaurus Mats” Wahlberg besegrade Wäsby det ena laget efter det andra tills man stod emot hemmalaget Malmö i finalen. Med hjälp av vilja, kämparglöd och laganda lyckades Wäsby erövra guldet och avslutade därmed en fantastisk helg för klubben.

Som grädde på moset lyckades Michiko också gradera till andra dan.

Det smått otroliga resultatet blev ett silver och inte mindre än tre av fem möjliga gulmedaljer. Detta visar att Wäsby utan tvekan tagit platsen som Sveriges just nu bästa Kendoklubb.

Eller för att använda huvudarrangörens egna ord vid den avslutande prisutdelningen: ”The first ever gold medal in the Sugo cup team event goes to a dojo that has had extraordinary success this weekend: Wäsby Kendo”

 

Grattis!!!!

Comments are closed.