Wäsby Kendoförening
Wäsby Kendoförenings informationskanal

Wäsby är svenska mästare i Kendo!

Posted by Henrik Johansson
On December 4th, 2011 at 20:12

Permalink | Trackback | Links In |

No Comments |
Posted in Allmänt, Nyheter, Tävling

Lördagen 3/12 gick Lag-SM i Kendo av stapeln i KTH hallen i Stockholm. När krigsdammet lagt sig stod Wäsby Kendo som vinnare efter att ha besegrat hemmalaget FSKA 1 i finalen och kunde lyfta Japanska ambassadörens pokal. I och med detta spräcktes FSKAs tio år långa vinstsvit och det är nu bevisat att Wäsby är Sveriges bästa Kendoklubb. I förhandsspekulationerna fanns Wäsby med som en av guldfavoriterna och Henrik, Masaru, Michiko, Alex, Göran, Nelson och Andreas gjorde ingen besviken med en mycket stark laginsats genom hela vävlingen. På vägen till Guldet besegrades Skellefteå (3-1), FSKA 2 (3-2), IK Södra (5-0), Luleå (5-0), Uppsala (3-2) och FSKA 1 (3-2).

Som om detta inte vore nog blev Michiko Komaki svensk mästarina då hon vann den individuella damklassen i en hård finalkamp mot FSKAs Michaela Ahlstam. Michiko blev därmed dubbel svensk mästare och befäster sin position som Sveriges främsta kendoka på damsidan.

Stort grattis till Michiko och till laget och vi ser fram emot ett fortsatt segertåg för de svenska mästarna, Wäsby Kendo.

Glada guldmedaljörer (obsservera Michikos BÅDA guldmedaljer!) Tack till Magnus Johansson för bilden!

 

 

Comments are closed.