Wäsby Kendoförening
Wäsby Kendoförenings informationskanal

Etsuko Cup och Sugo Cup avgjord!

Posted by Fredrik Bergström
On February 6th, 2010 at 19:02

Permalink | Trackback | Links In |

No Comments |
Posted in Tävling

En rafflande tävling med många medaljer till Wäsby!

I Etsuko Cup. där deltagandet i år var väldigt stort, representerades Wäsby av Michiko Komaki. Efter en ganska seg start plöjde Michiko genom stegen och tog brons efter att ha förlorat mot Micaela Ahlstam från FSKA i semifinalen (Micaela tog sedan guld).

Vår representant i Sugo Cups juniorklass, Teddy Ahlen, visade verkligen fantastisk energi och kämparanda! Men förlorade tyvärr finalen och fick silvermedalj.

I B-klassen ställde jag, Andreas och Dan upp. Andreas hade otur med lottningen och fick väldigt bra motstånd i gruppen och lyckades inte ta sig vidare. Dan tog sig ur gruppen men förlorade tyvärr i första matchen i stegen. Jag lyckades ta mig till kvartsfinal, men missade medalj på en snöplig kote. Tyvärr inga medaljer till Wäsby i B-klassen.

Det mest rafflande på hela tävlingen var A-klassen. Wäsby representerades av Henrik Johansson, Mats Wahlberg, Alexander Hamilton, Mikael Hallin och Michiko Komaki. Efter att Alexander och Henke plöjde genom stegen som raketer möttes de redan i semifinalen och efter en av de jämnaste kendomatcher jag sett lyckades eleven slå mästaren! Då det står 1-1 i matchen, får båda tävlanden en varning för passivitet, och strax efteråt lyckas Alexander ta ännu en poäng! I finalen blir det ännu en jämn match mellan Alexander och Juan från Enighet (Malmö), och även denna gång vinner Alexander!

Henrik får denna gång nöja sig med brons men Alexander Hamilton tar GULD!

Det blir dock inget firande ikväll, då lagtävlingen och gradering är imorgon! I lagtävlingen ställer Wäsby upp med tre lag och dagens resultat visar att Wäsby definitivt kan ta fler medaljer! Bilder från tävlingen kommer att postas inom kort!

Ett gigantiskt grattis till Alexander, Teddy, Henrik och Michiko!

Comments are closed.